Start Om oss Årets NerdCon Bilder Kontakt

X-wing

Länk till turneringen:
https://www.facebook.com/events/2136953016332696/

X-wing är ett fartfyllt spel med taktiska rymdstrider i Star Wars universumet. Spelarna styr jaktskepp från någon av de tre fraktioner som finns, Rebellerna, det galaktiska imperiet eller Scum and Villany.

Ta dig an rollen som Luke Skywalker i en T-65 X-wing eller Poe Dameron i en T-70 X-wing och jaga ner de Imperiets skepp. Du kan ta dig an rollen som Darth Vader i den fruktade TIE Advanced x1 eller en skvadron med akademipiloter i sina TIE Fighters.

Varje spelare väljer en förflyttning på sin manövreringsbricka i hemlighet för att välja hur ens skepp ska flyga. Efter att varje spelare låst in sin förflyttning så avslöjas manöverbrickan och de skeppen med minst skickliga piloterna. Peppra fienden med blaster eld när du rusar in i dogfighten eller flytta dina skepp långsamt och bygg upp ditt anfall med andra taktiker. Oavsett hur du planerar att anfalla så kommer du ha kontroll under hela tiden.

För att flytta dina skepp, använd manövermallen som motsvarar den manöver du valt att göra för den givna turen. Placera manövermallen i ena änden av ditt skepp och flytta den till den andra änden av manövermallen. När alla skepp har förflyttat sig bestämmer du vilken attack du vill använda mot skepp inom räckhåll. Enkla mekaniker som ger ett fantastiskt djup i spelet.

Vill du prova på kommer vill hålla ett demo under lördagen dagen och en turnering på söndagen efter. Du kan låna skepp om du så önskar.

Standard 100 pt lista med senaste FAQ gäller för turneringen.

Regler:
https://images-cdn.fantasyflightgames.com/filer_public/e7/ec/e7ecf651-c382-4158-a951-d150ffb89262/swx36_learn_to_play_lfl_online.pdf

FAQ:
https://images-cdn.fantasyflightgames.com/filer_public/a1/e1/a1e1edd5-e35a-4d72-bc32-aaeafa2efc1a/x-wing_faq_v441_high_res.pdf