Start Om oss Årets NerdCon Bilder Kontakt

Workshops

UPDC & ORCHA - WORKSHOP I KPOP-DANS

Unpretty Dance Crew (UPDC) och Organized Chaos (ORCHA) är tillbaka i år och håller i workshop i kpop-dans under koventet. Missa inte detta!

Unpretty Dance Crew (UPDC) är en Kpop-coverdansgrupp från Umeå som grundades 2014 av en grupp vänner med en gemensam passion för koreansk popmusik och dans. Genom framträdanden, workshops och danscovers på Youtube har de som mål att sprida den växande koreanska pop-musiken till Sverige och västvärlden. UPDC har tidigare framträtt på bland annat Kulturens natt i Vasa och har två år medverkat i den internationella tävlingen Kpop World Festival, där de 2017 vann den svenska deltävlingen. Under NerdCon kommer UPDC göra ett framträdande där de hoppas att med varierad musik inom sin genre väcka intresse för Kpop hos publiken. UPDC kommer även att hålla i en dansworkshop där man kan prova på. Varmt välkomna!

Organized chaos är en dansgrupp baserad i Umeå som gör covers av Kpop-koreografier. Gruppen består av 13 medlemmar födda 00-94. Den startades av några av medlemmarna som började dansa tillsammans i Midgårdsskolans danssalar efter att de upptäck ett gemensamma intresse för dans och Kpop. Som tiden gick välkomnades fler medlemmar till gruppen som alla delade detta intresse, ingen nekades oavsett tidigare danserfarenhet. Det viktigaste för gruppen är att alla har roligt och utvecklas tillsammans som dansare. 2017 uppträdde Organized Chaos på Nerdcon och i år är de tillbaka igen.
________________________________________

ARCTIC GAME LAB

Info kommer senare!

________________________________________

MANGNUS HÄGGLÖV, FANTASTIKBOKKLUBBEN - ATT SKRIVA FANTASY OCH SCI-FI

Bär du på författardrömmar? Vill du skriva en bok? En novell? En berättelse? Här får du lära dig grunderna av hur en berättelse är uppbyggd, oavsett genre. Vi tar upp hur man börjar en berättelse, med exempel på olika börjor. Sedan följer en övergripande genomgång om berättelsens olika pusselbitar: Start, hinder, lösning, mål. Du fyller i pusselbitarna allteftersom. Förhoppningsvis har du i slutet av workshopen ett påbörjat synopsis till en hel berättelse. Sedan är det bara att fortsätta skriva.

________________________________________

STAGE FIGHT SWEDEN

När James Bond armbågar någon i senaste filmen, Luke Skywalker och Darth Vader slår ihop sina ljussablar i reprisen på TV eller de tre musketörerna duellerar med d'Artagnan i en storslagen utomhusteater så har de händelserna något gemensamt: de är alla stagefight. Och nu har du chansen att prova på det! Jürgen Wenzel, ordförande i Stagefight Sweden och årets principal för Nordic Stage Fight Society's sommarworkshop, har utbildat och koreograferat skådespelare och amatörer från över femton länder och nu kommer han till NerdCon Umea för att hålla prova på-workshops under lördagen och söndagen.

Stagefight, eller dramatic combat, är konsten att utföra dramatiserat våld på ett trovärdigt men säkert sätt i syfte att berätta och beröra. Nordic Stage Fight Society och dess svenska del Stagefight Sweden erbjuder träning och utbildning för hobbyutövare, yrkesskådespelare och alla däremellan. Mer information om vad stagefight är, vad Nordic Stage Fight Society gör och framför allt hur träningen kan se ut finns på:
http://summerworkshop.nordicstagefight.com!

________________________________________

SMINK WORKSHOP

Anna Andersson är frilansande makeup- och hårstylist i från Umeå. Hon har utbildat sig på Gloss International Academy och Rapunzel of Sweden och är skicklig när det kommer till alternativa sminkningar. På konventet kommer hon hålla i workshops där ni får lära er sminktekniker för zombies, manga/anime-karaktärer, skelett, pop art, förfrusen hy och dragking/dragqueen. Det kommer finnas ett begränsat antal platser på workshopen så se till att anmäla er tidigt! Detta är något ni inte vill missa!

Workshopen kostar 100 kr att delta i och tar ungefär en (1) timme. Betalningen sker på plats.