Start Om oss Årets NerdCon Bilder Kontakt

Workshops

ORCHA - WORKSHOP I KPOP-DANS

Hej jag heter Eira och jag kommer att lära ut Retro Future med Triple H under årets Nerdcon. Jag har tagit danslektioner sen jag var tre år och därmed hunnit prova på flertalet dansstilar. I jazz, balett och modernt har jag min bredaste grund men jag har även erfarenhet av flera olika streetstilar. För ett och ett halvt år sedan gick jag med i dansgruppen Organized Chaos som gör covers av olika kpopkoreografier.

Min workshop är öppen för dansare på alla olika nivåer. Man behöver inte ha dansat något sen tidigare för att kunna hänga med. Ta gärna med kläder ni kan röra er i och ett par inneskor så ses vi i danssalen!

________________________________________

UPDC - WORKSHOP I KPOP-DANS

Unpretty Dance Crew (UPDC) är en Kpop-coverdansgrupp från Umeå som grundades 2014 av en grupp vänner med en gemensam passion för koreansk popmusik och dans. Genom framträdanden, workshops och danscovers på Youtube har de som mål att sprida den växande koreanska pop-musiken till Sverige och västvärlden. UPDC har tidigare framträtt på bland annat Kulturens natt i Vasa och har två år medverkat i den internationella tävlingen Kpop World Festival, där de 2017 vann den svenska deltävlingen. Under NerdCon kommer UPDC göra ett framträdande där de hoppas att med varierad musik inom sin genre väcka intresse för Kpop hos publiken. UPDC kommer även att hålla i en dansworkshop där man kan prova på. Varmt välkomna!

________________________________________

MANGNUS HÄGGLÖV, FANTASTIKBOKKLUBBEN - ATT SKRIVA FANTASY OCH SCI-FI

Bär du på författardrömmar? Vill du skriva en bok? En novell? En berättelse? Här får du lära dig grunderna av hur en berättelse är uppbyggd, oavsett genre. Vi tar upp hur man börjar en berättelse, med exempel på olika börjor. Sedan följer en övergripande genomgång om berättelsens olika pusselbitar: Start, hinder, lösning, mål. Du fyller i pusselbitarna allteftersom. Förhoppningsvis har du i slutet av workshopen ett påbörjat synopsis till en hel berättelse. Sedan är det bara att fortsätta skriva.

________________________________________

STAGE FIGHT SWEDEN

När James Bond armbågar någon i senaste filmen, Luke Skywalker och Darth Vader slår ihop sina ljussablar i reprisen på TV eller de tre musketörerna duellerar med d'Artagnan i en storslagen utomhusteater så har de händelserna något gemensamt: de är alla stagefight. Och nu har du chansen att prova på det! Jürgen Wenzel, ordförande i Stagefight Sweden och årets principal för Nordic Stage Fight Society's sommarworkshop, har utbildat och koreograferat skådespelare och amatörer från över femton länder och nu kommer han till NerdCon Umea för att hålla prova på-workshops under lördagen och söndagen.

Stagefight, eller dramatic combat, är konsten att utföra dramatiserat våld på ett trovärdigt men säkert sätt i syfte att berätta och beröra. Nordic Stage Fight Society och dess svenska del Stagefight Sweden erbjuder träning och utbildning för hobbyutövare, yrkesskådespelare och alla däremellan. Mer information om vad stagefight är, vad Nordic Stage Fight Society gör och framför allt hur träningen kan se ut finns på:
http://summerworkshop.nordicstagefight.com!