Start Om oss Årets NerdCon Bilder Kontakt

För Föräldrar


Hej förälder!

Funderar du på vad ditt barn vill åka på? Vad är NerdCon Umea? Vilka arrangerar NerdCon Umea? Vi ska försöka svara på alla frågor ni kan tänkas ha!

NerdCon Umea är ett evenemang som arrangeras varje år av den ideella Sverokföreningen Nördar i Norr som drivs av ungdomar. Varje söndag under året träffas vi i arrangörsgruppen, för nuvarande 13 personer, för att planera NerdCon Umea för att det ska bli så bra som möjligt. Vår förening är demokratisk och öppen för alla, även de som inte arrangerar konventet. Vi har för nuvarande arrangerat 6 konvent och en hel del mindre evenemang kopplade till föreningens intressen, det vill säga nörderier.

NerdCon Umea är drog-och alkoholfritt och vår främsta målgrupp är Ungdomar mellan 13-25 år, men självklart är alla välkomna! Besökare i alla åldrar är välkomna men vi rekommenderar att barn under 12 år kommer tillsammans med målsman.

För att du och dina barn ska känna er trygga under er vistelse på konventet har vi en ideell säkerhetsförening vid namn Gardet Sverige på plats. Gardet Sverige har sjukvårdare och kuratorer som finns där om ditt barn skulle må dåligt under vistelsen. Folkets Hus personal kommer också finnas på plats under båda dagarna ifall ni har frågor kring lokalerna. Vi har dock INTE ansvar för ert barns allergier eller sjukdomar. Om ni anser att vi behöver ta del av eventuell allergi eller sjukdom så tveka inte att höra av er.

Eftersom Folkets Hus Umeå inte tillåter inte extern försäljning av tillagad mat på konventet finns ej några cafeterior eller restauranger på konventsområdet. Men eftersom vi är mitt i centrum listar vi rekommenderade, bra och prisvärda matställen runt om i centrum som ni besökare kan gå till (bara meter ifrån konventet) här nedanför.

Japanska snacks och drycker säljs av försäljarna på området.

Vattenstationer finns över hela området, så glöm inte att påminna ert barn om att dricka mycket vatten!

Biljetter till konventet finns att hitta här:
https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=WAACD1V5J3F2H7X

Barn till och med 8 år kommer in gratis! Sovsalsbiljetter säljs separat och det rekommenderas inte att barn under 15 år sover där utan målsmans uppsikt, även om sovsalsvakter finns på plats.

Om du har ytterligare frågor så se till att kontakta oss!