Start Om oss Årets NerdCon Bilder Kontakt

Föreläsare

ANNA ERIKA SVAKKO OCH SANNA ERIKSSON - VÅGA WORBLA

Vad är worbla? Hur gör man en snygg rustningsdel? Vad behöver jag för verktyg? Det här är en föreläsning för dig som är nyfiken på olika material man kan använda i sitt cosplaybygge. Sanna Eriksson (Sting’s Cosplay) och Anna Erika Svakko (Goevte Cosplay) är två erfarna cosplayare som har varit med länge och även tävlat inom cosplay.

Vi kommer att visa, demonstrera och låta dig bekanta dig med olika material. Här har du chansen att ställa frågor, känna på olika material och få inspiration hur man kan jobba med dem.

________________________________________

CARL-ERIK ENGQVIST - YOUKAI

Yōkai (妖怪, spöke, fantom, märklig uppenbarelse) är en klass av övernaturliga monster, andar och demoner i japansk folktro. Föreläsningen kommer presentera ett lingvistiskt, etnologiskt, historiskt och samtida perspektiv med diverse spännande exempel.
________________________________________

ARTIC GAME LAB

Arctic Game Lab är ett samarbetsprojekt mellan Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå och Bodens kommun som syftar till att stärka spelindustrin i norra Sverige. Johan Linder kommer förbi och berättar mer om projektet, spelindustrin, game jams och hur du kan bli en del i spelbranschen.
________________________________________

Lyssna och prova på Jugger med Jugger i Sverige och Umeå Osport

Vad är Jugger?

Jugger har sitt ursprung i den amerikanska filmen the Blood of Heroes (1989) och kan liknas vid ett actionfyllt strategispel som sker öga mot öga under kontrollerade former. Utrustade med Pompoer, vadderade markeringsstavar i olika utformning, ska ett lag om fem samarbeta för att ta sig över planen. För att de ska klara uppgiften krävs kommunikation, kreativitet, samarbete och mycket mer. Varje lag har en Qwik, en springare utan pompa, det är den enda spelaren i laget som kan ta bollen och göra mål. Övriga spelare bär pompoer som de försvarar det egna laget med genom att markera motståndarlaget. Om en spelare markeras av en pompa blir spelaren inaktiv och sätter då ner ett knä i marken samt en hand bakom ryggen och använder fingrarna till att synligt räkna 5-8 stenar. Inom jugger räknas matchtiden efter en trummas slag, ett trumslag är lika med en sten.

Under detta pass kommer du få en introduktion i vad jugger är, lite bakgrundshistoria, information om vårt projekt och vilka lag som finns samt hur du kan gå tillväga för att börja spela själv. Inte nog med detta så kommer du även få möjlighet att spela jugger!

Arrangör är Projekt: Jugger i Sverige i samverkan med Umeå Osport