Start Om oss Årets NerdCon Bilder Kontakt

Uppvisningar

LOLITA FASHION SHOW

NerdCon Umea presenterar stolt årets Lolita fashion show! Vad är då lolita? Lolita är ett mode som kommer från Harajukus gator i Tokyo under 1900-tale. Stilen har inspirerats av europeiska epoker så som det Viktorianska England. Under modevisningen kommer de vanligaste sub-stilarna så som Gothic Lolita, Sweet Lolita och Classic lolita visas tillsammans med andra tolkningar av stilen. Varmt Välkomna!

________________________________________

Björkstadens Aikidoklubb

Aikido - 合気道
Aikido bygger på tekniker från det gamla Japan där vi blandar försvarstekniker som parreringar, blockeringar och kast med vapentekniker från främst kashima Shinto-ryu, jukendori, soydori och tantodori.
Vi i Björkstadens Aikidoklubb lägger stor vikt på etikett och tradition och har tagit på oss att bevara och föra vidare den aikido som grundaren Morihei Ueshiba har lämnat till oss genom Saito Sensei. Kom och se vår uppvisning, och prova på om du är eller blir intresserad!

________________________________________

UPDC & Organized Chaos & RZONE - KPOP DANS

Unpretty Dance Crew (UPDC) och Organized Chaos (ORCHA) är tillbaka i år och håller i en grym K-pop dansuppvining under koventet. Missa inte detta!

Unpretty Dance Crew (UPDC) är en Kpop-coverdansgrupp från Umeå som grundades 2014 av en grupp vänner med en gemensam passion för koreansk popmusik och dans. Genom framträdanden, workshops och danscovers på Youtube har de som mål att sprida den växande koreanska pop-musiken till Sverige och västvärlden. UPDC har tidigare framträtt på bland annat Kulturens natt i Vasa och har två år medverkat i den internationella tävlingen Kpop World Festival, där de 2017 vann den svenska deltävlingen. Under NerdCon kommer UPDC göra ett framträdande där de hoppas att med varierad musik inom sin genre väcka intresse för Kpop hos publiken. UPDC kommer även att hålla i en dansworkshop där man kan prova på. Varmt välkomna!

Organized chaos är en dansgrupp baserad i Umeå som gör covers av Kpop-koreografier. Gruppen består av 13 medlemmar födda 00-94. Den startades av några av medlemmarna som började dansa tillsammans i Midgårdsskolans danssalar efter att de upptäck ett gemensamma intresse för dans och Kpop. Som tiden gick välkomnades fler medlemmar till gruppen som alla delade detta intresse, ingen nekades oavsett tidigare danserfarenhet. Det viktigaste för gruppen är att alla har roligt och utvecklas tillsammans som dansare. 2017 uppträdde Organized Chaos på Nerdcon och i år är de tillbaka igen.

RZONE är en relativt nystartad dansgrupp i Umeå som grundades i början av 2018 med fokus på kpopcovers och olika koreografier. De 7 medlemmarna i gruppen är födda mellan 00-01 och de skapade gruppen för deras gemensamma intresse för kpop, dans och viljan att prova någonting nytt. I framtiden hoppas RZONE på att utvecklas som dansgrupp och ha mer framträdanden, men framför allt att fortsätta ha kul

________________________________________

HEMA

Gillar du svärd? Hos oss på Umeå Historiska Fäktskola får du lära dig hur man fäktas med ett långsvärd, som användes mellan 1400-1500 talet. Forskning i historiska fäktmanualer har rekonstruerat den medeltida fäktkonsten och hur man slogs på medeltiden. Om du gillar svärd eller är intresserad av historia, kom och se vår uppvisning och prata med oss!

________________________________________

UMEKAWA BUDIKAI

Umekawa tränar den japanska kendofederationens Iaido. Iaido är kortfattat konsten att dra och hantera det japanska samurajsvärdet. Det är en kampstil med sitt ursprung hos 1600-talets samurajer som till att börja med utgjorde stridstekniker ämnade för självförsvars- moch slagfältsträning.
Avancerade studenter tränar även koryu (gammal stil) från svärdsskolan Muso Shinden Ryu (夢想神伝流).
Många medlemmar i Umekawa tränar även Jodo (stavtekniker för försvar mot svärd) från koryu-skolan Shinto Muso Ryu (神道夢想流). Under Nerdcon kommer klubben visa upp ett urval av tekniker och det kommer finnas möjlighet att prova på efteråt för de som så vill.