Start Om oss Årets NerdCon Bilder Kontakt

Uppvisningar

LOLITA FASHION SHOW

NerdCon Umea presenterar stolt årets Lolita fashion show! Vad är då lolita? Lolita är ett mode som kommer från Harajukus gator i Tokyo under 1900-tale. Stilen har inspirerats av europeiska epoker så som det Viktorianska England. Under modevisningen kommer de vanligaste sub-stilarna så som Gothic Lolita, Sweet Lolita och Classic lolita visas tillsammans med andra tolkningar av stilen. Varmt Välkomna!

________________________________________

Björkstadens Aikidoklubb

Info kommer senare!

________________________________________

UPDC & Organized Chaos - KPOP DANS

Unpretty Dance Crew (UPDC) och Organized Chaos (ORCHA) är tillbaka i år och håller i en grym K-pop dansuppvining under koventet. Missa inte detta!

Unpretty Dance Crew (UPDC) är en Kpop-coverdansgrupp från Umeå som grundades 2014 av en grupp vänner med en gemensam passion för koreansk popmusik och dans. Genom framträdanden, workshops och danscovers på Youtube har de som mål att sprida den växande koreanska pop-musiken till Sverige och västvärlden. UPDC har tidigare framträtt på bland annat Kulturens natt i Vasa och har två år medverkat i den internationella tävlingen Kpop World Festival, där de 2017 vann den svenska deltävlingen. Under NerdCon kommer UPDC göra ett framträdande där de hoppas att med varierad musik inom sin genre väcka intresse för Kpop hos publiken. UPDC kommer även att hålla i en dansworkshop där man kan prova på. Varmt välkomna!

Organized chaos är en dansgrupp baserad i Umeå som gör covers av Kpop-koreografier. Gruppen består av 13 medlemmar födda 00-94. Den startades av några av medlemmarna som började dansa tillsammans i Midgårdsskolans danssalar efter att de upptäck ett gemensamma intresse för dans och Kpop. Som tiden gick välkomnades fler medlemmar till gruppen som alla delade detta intresse, ingen nekades oavsett tidigare danserfarenhet. Det viktigaste för gruppen är att alla har roligt och utvecklas tillsammans som dansare. 2017 uppträdde Organized Chaos på Nerdcon och i år är de tillbaka igen.

________________________________________

HEMA

Gillar du svärd? Hos oss på Umeå Historiska Fäktskola får du lära dig hur man fäktas med ett långsvärd, som användes mellan 1400-1500 talet. Forskning i historiska fäktmanualer har rekonstruerat den medeltida fäktkonsten och hur man slogs på medeltiden. Om du gillar svärd eller är intresserad av historia, kom och se vår uppvisning och prata med oss!

________________________________________

UMEKAWA BUDIKAI

Info kommer senare